Panou solar - Anunturi GratuiteVizualizeaza anunturi

Adauga banner platit!
www.panousolar.org Informatii despre siteul de anunturi gratuite: www.panousolar.org

Suntem un site specializat in publicitate online, ce faciliteaza accesul consumatorilor la produsele si serviciile clientilor nostri si oferim posibilitatea de a posta ANUNTURI GRATUITE, pachete de anunturi platite adaugate automat pe 50 dintre site-urile noastre si banere platite care apar pe toate paginile siteului la preturi plecand de la 40 de lei pe luna pe baner, realizarea banerului fiind gratuita.

Siteul ocupa pozitii de top in motoarele de cautare (Google, Yahoo, Bing), dupa mai multe cuvant cheie specifice domeniului de activitate: panouri solare, panou solar; traficul pe acest site este unul 100% real, format doar din vizitatori cu interes direct(targetati) pentru aceste cuvinte cheie si pentru acest domeniu de activitate.

Rata de conversie a vizitatorilor target-ati si clienti este stimata intre 5-15% deci asta inseeamna ca daca aveti servicii si produse de calitate la preturi competitive unul din zece vizitatori ai banerului/anuntului dvs poate ajunge clientul dvs.

Pentru orice alte detalii va rugam sa contactati SC Online Advertising International SRL la telefon 0731.962.627 sau email .

Mai multe informatii despre: Panou solar

Panou solar:

Persoanele interesate sa isi castige independenta fata de sursele conventionale de producere a energiei, sa diminueze amprenta ecologica asupra planetei si sa creasca valoarea locuintei lor pot opta pentru instalarea de panou solar.

Se estimeaza ca radiatia solara care atinge pamantul intr-o ora poate genera suficienta energie incat sa acopere nevoile populatiei pentru un an de zile, dar din pacate tehnologia utilizata pentru captarea si transformarea acestei radiatii in energie este inca in curs de perfectionare. Acest lucru duce la mentinerea unor costuri ridicate aferente achizitionarii si montarii panourilor solare.

Un panou solar sau un sistem de panouri solare montat corect poate reduce cu aproximativ 70% costurile de incalzire a unei cladiri. Incalzirea solara trebuie vazuta nu doar ca o alternativa la sistemul traditional de incalzire, ci ca un sistem ce face posibila o reducere considerabila a costurilor cu incalzirea, mai ales in situatia cladirilor deja existente, al caror grad de izolare termica este redus.

In urmatoarele randuri o sa va prezentam cele mai frecvente intrebari legate de un panou solar :

1. Cu cat se plateste mai putin pentru incalzirea apei menajere daca am un panou solar corect instalat? Acest lucru depinde de anotimp. Vara, aceste costuri se reduc cu aproape 100%, ajungand ca incalzirea apei menajere sa fie gratuita. Primavara si toamna aceste costuri se reduc cu aproape 60%. Ceea ce face ca acest panou solar sa-si merite in totalitate investitia.

2. Ce cantitate de apa incalzeste un panou solar? Un panou solar cu rezervor destinat incalzirii apei calde menajere incalzeste in fiecare zi o cantitate medie echivalenta cu capacitatea rezervorului, la temperatura de 60-65°C. In lunile de iarna, deoarece ziua e mult mai scurta, temperatura apei ajunge intre 15-45°C. Vara temperatura poate atinge si depasii temperatura de 90°C.

3. La cine trebuie sa apelez pentru a-mi monta acel panou solar achizitionat? Sistemul este usor de montat. Toti instalatorii ar trebui sa stie sa lege apa calda/apa rece la tevile instalatiei din casa, asta in cazul panourilor solare cu rezervor exterior. In cazul celor cu boiler interior si cu aport la incalzire este recomandat a se apela la instalatorii care au mai montat un panou solar.

4. Un panou solar functioneaza si pe timpul iernii? DA! Deoarece sunt construite in asa maniera, incat temperatura exterioara sa nu afecteze functionarea instalatiei solare. Asa ca un panou solar va incalzi apa si iarna, si vara, primavara, toamna, prin absorbtia radiatiei solare. Trebuie sa stiti insa ca iarna, perioada de absorbtie a radiatiei solare este mai mica, pentru ca si ziua este mai mica.

5. Orice tip de panou solar functioneaza si pe timpul iernii? NU. In aceasta perioada instalatiile trebuiesc prevazute cu circuite duble de racire, circuitul exterior avand rolul unei solutii anti-inghet.

6. In cat timp se recupereaza investitia? In cazul unui panou solar folosit exclusiv pentru apa calda o estimare de pana la 5 ani cel mult, de obicei 3-4 ani. In cazul panourilor folosite si ca aport la caldura depinde de izolatia termica a cladirii in care functioneaza respectivul sistem de incalzire solara. Beneficiul unui panou solar e dat de viata lunga a acestuia: peste 20 de ani, cu cheltuieli de intretinere minime.

7. Cam cat costa intretinerea unui panou solar? Daca acest panou e montat corect, nu e necesara intretinerea. Daca aveti panou ce functioneaza prin constructie doar vara, trebuie sa eliminati apa din el inainte de primul inghet. Daca sistemul este mai complex, nu trebuie sa faceti nimic.

8. Panourile au tuburi din sticla. Ce se intampla daca se sparge unul din ele? Sistemul functioneaza in continuare fara probleme. Tubul care s-a spart se inlocuieste altul nou - pretul fiind mic. Inlocuirea esteabsolut necesara ca sa nu afecteze puterea de incalzire a panoului solar.

9. Apa se incalzeste si in zilele innorate? DA. Daca sunt nori sau ploua, tuburile sustrag razele solare prin perdeaua de nori, dar cu o eficienta mai redusa. In aceste zile incalzirea se va face cu ajutorul curentului prin rezistenta electrica a panoului solar sau a boilerului interior. Rezistenta fiind intre 2 si 4 KW ceea ce nu implica un consum foarte mare de curent.

10. Unde se monteaza un panou solar? Un panou solar se va monta pe acoperis, in directia sud sau sud-vest. Ideea e ca in acel loc sa fie soare cat mai mult timp pe perioada zilei. Panourile se monteaza la un unghi de circa 45°. Panourile cantaresc putin (30-70 kg fara apa) si nu pot afecta structura acoperisurilor pe care sunt montate.

11. Un panou trebuie protejat la inghet. Cum se procedeaza? La panourile solare dedicate prin constructia lor de a fi folosite doar in lunile de vara, se va goli instalatia de apa inaintea primului inghet. La sistemele complexe, care functioneaza si iarna, in panoul solar se foloseste glycol. Caldura se transfera printr-un schimbator de caldura in asa fel incat panoul sa nu inghete. In zilele cu putina lumina si friguroase controlerul o sa-si faca treaba fiind setat ca la o temperatura minima sa activeze rezistenta electrica pentru a incalzi apa cu cateva grade. La cele cu rezervor exterior izolatia acestuia asigura pierderi minime de temperatura de-a lungul perioadei geroase, inclusiv rezervorul exterior are o rezistenta electrica incorporata.

12. In caz de temperaturi mari, un panou solar poate lua foc? Nu. Pericolul de incendiu este exclus.

13. Care este temperatura apei incalzite de un panou solar? Agentul termic din instalatia solara poate sa ajunga si la 120°C. Temperatura apei din acumulator poate sa ajunga pana la 90°C. Asa ca apa calda menajera poate fi furnizata la 75-85°C, pe timp de vara, si la 15-45°C, pe timp de iarna. Este bine totusi sa se faca o limitare a temperaturii apei calde menajere la 55°C, pentru a evita depunerile de calcar si, de asemenea, din motive de siguranta in utilizare. Limitarea se face prin intermediul controlerului.

14. Panourile solare sunt doar pentru locuinte sau se pot folosi si pe scara mai larga? Sistemele solare functioneaza cu succes la hoteluri, spitale, scoli, institutii publice, sedii de companii etc. Se pot monta inclusiv pe bloc ca sistem pentru incalzirea apei pentru locatari cat si pe balconul individual sau peretele blocului. Dar in acest caz este necesara o autorizatie de la primarie.

15. Se poate incalzi piscina cu un sistem de incalzire solar? Da, in alte tari se folosesc panourile solare pentru a incalzi apa din piscina. Procedeul e foarte simplu si eficient.

16. Cat influenteaza eficienta unui panou solar zona in care se locuieste? Influenteaza destul de mult, tara noastra se afla in zona B de insorire. Concluzia este ca se merita pe deplin o investitie intr-un panou solar din acest punct de vedere.

17. Care sunt factorii ce pot defecta un panou solar? O cadere de grindina de dimensiuni mari. Fabricantul asigura o durabilitate a tuburilor solare montate la o inclinatie de 45° la bucatile de grindina cu diametrul de pana la 35 milimetri in functie de tipul de tub.

Panou solar - Anunturi Gratuite